Horgászvizeink

A Császárszállás-Oláhréti I. sz. víztározó

csaszarszallas

A Császárszállás-Oláhréti I. sz. víztározó Horgászrendje

Kedves Horgásztárs!
Üdvözöljük a Császárszállási víztározón! A tározó tisztaságának és környezetének megóvása érdekében számítunk segítő magatartására. A horgászathoz kedvező vízjárást, jó horgászidőt és kellemes szórakozást kívánunk!

A tó horgászati hasznosítója a Sporthorgász Egyesületek Sz-Sz-B. megyei Szövetsége. Területén a Horgászat Általános Szabályai alapján és az attól eltérő alábbi rendelkezések szerint lehet horgászni:
A tó területén foglalt, vagy jelölt hely nincs, kivételt képez a magán tulajdonú horgászállás és a mozgáskorlátozottak részére kijelölt hely (a kifolyócsatornától jobbra eső rész).

Fogási korlátozások:

a./ napi korlátozás méretkorlátozás alá eső halakból:
    - felnőtteknek: fajonként 2 db, összesen: 3 db
    - ifiknek: fajonként 1 db, összesen: 2 db
    - gyermekeknek 1 db

b./ napi korlátozás egyéb halakból:
    - felnőtteknek: 4 kg
    - ifiknek: 2 kg
    - gyermekeknek: 1 kg.

c./ éves korlátozás csak méretkorlátozás alá 
    eső halakból:
     - gyermekeknek: 10 kg
     - nyugdíjasoknak 50 kg (60 éven 
       felüli férfi, illetve 55 éven felüli nő) 
     - nyugdíjasoknak éjjel-nappali éves jeggyel 70 kg.

Az éves fogás teljesítése után csak új érvényes területi engedéllyel, vagy napijeggyel lehet horgászni! A fogási napló vezetése a méretkorlátozással védett halfajok esetében: a hal kifogását követően a fogás idejének óra-perc pontosságú bejegyzése kötelező! Gépkocsival parkírozni csak a megengedett helyeken lehet! A tározón csak a jogszabályoknak megfelelő állapotú, és felszereltségű csónakból lehet horgászni, amely a Szövetség által nyilvántartásba van véve és tulajdonosa ?Csónaktartási engedéllyel? rendelkezik, amit köteles magánál tartani. Csónakot kikötni csak a Horgásztanyánál és a Vízügyi Igazgatóság területén lévő csónakkikötőben lehet. Csónakból horgászni csak a parti horgászok zavarása nélkül lehet, napnyugtától-napkeltéig a csónak használata tilos! A tavon horgászni napkeltétől-napnyugtáig, illetve péntek, szombat és a naptári ünnepnapokat megelőző nap napnyugtától-napkeltéig külön engedély birtokában lehet. Sötétedés után a vízparton horgászfelszereléssel érvényes éjszakai területi engedély nélkül tartózkodni tilos! Éjszakai horgászat esetén a horgász köteles a horgászhelyet jól láthatóan megvilágítani, az ellenőrzést lehetővé tenni. A FETIKÖVIZIG által lezárt területen éjszaka horgászni tilos!! 
Tilos továbbá a vízbe lépni és a vízben tartózkodni, valamint a vízben különféle tárgyakat (pl. etetőkaró) elhelyezni vagy rögzíteni! A csalit és az etetőanyagot csak horgászbottal, önerőből lehet a kívánt helyre bejuttatni, illetve bevetni. A tározón mindennemű vontatott műcsalival való horgászat egész évben tilos! A tározó partján tüzet rakni és sátorozni tilos! Tilos a horgászat a leeresztő zsiliphez vezető csatorna (kifolyócsatorna) teljes területén, továbbá tilos horgászni a csónakkikötőnél és a befolyó csatornánál, valamint éves jegy birtokában a napijegyes stégeken! A helyi horgászrend megsértése vagy be nem tartása a cselekmény jellegétől függően bírósági, halászati hatósági, vagy egyesületi - fegyelmi eljárást von maga után! A horgászati szabályok megsértése esetén a területi engedély bevonásra kerül! 
Szállás a horgásztanyán bérelhető, mellette sátorozásra kijelölt hely található.
A horgásztanyán büfé üzemel, ahol napijegy váltható!

SPORTHORGÁSZ EGYESÜLETEK SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI SZÖVETSÉGE

Online látogatóink

Oldalainkat 25 vendég és 0 tag böngészi

Cookie-k kezelése