Nagyközségi Horgász Egyesület (Ökörítófülpös)

Székhelye: 4755 Ököritófülpös, Kossuth Lajos út 111.

Vezetőség:

Erdődi György, elnök
4755 ÖKÖRITÓFÜLPÖS, Petőfi Sándor u.10. sz.
Tel.: 0644-357-580
Mobil: 0670- 337-9580; 0620-530-3465
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Császár József, alelnök
4755 ÖKÖRITÓFÜLPÖS, Kossuth Lajos u. 92. sz.
Mobil: 0630-555-3443
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Keresztesiné Kastenmayer Enikő, titkár
4755 ÖKÖRITÓFÜLPÖS, Kossuth Lajos u. 45. sz.
Mobil: 0620-347-4272
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ellenőrző Bizottság:

Keresztesi Sándor, elnök
4700 ÖKÖRITÓFÜLPÖS, Kossuth Lajos u. 45. sz.
Mobil: 0630-466-8579
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Farkas Ernő, tag
4755 ÖKÖRITÓFÜLPÖS, Kossuth Lajos u. 157. sz.
Mobil: 0630-322-0495

Kajus István, tag
4755 ÖKÖRITÓFÜLPÖS, Kossuth Lajos u. 14/c.
Mobil: 0670-708-2878

A vízterület neve, területe:
Ököritófülpösi horgásztó
Vízterület: 23 Ha
Elhelyezkedés, település: Ököritófülpös
Átlagos vízmélység: 1 méter
Típus: természetes víz
Jellemző halfajták: ponty, amur, csuka, kárász, keszeg, compó, dévér
Horgászati módok: természetes part, kiépített part , csónak használata nem engedélyezett
Speciális előírások: naponta 2 db nemes hal, 3 kg vegyes hal
Horgászrendi előírások: naponta napkeltétől napnyugtáig
Horgászati időszak és nyitva tartás: folyamatos horgászati időszak
Horgászati feltételek: horgászat előtti és utáni bejelentkezéssel látogatható
Szolgáltatások: vízpart közelében lévő településen
Vízterület és környezet jellemzői: Szamos-holtág gátakkal megosztva

Házirend:

  • A Nagyközségi Horgászegyesület Ököritófülpös taván (Szamos töltés - Keresztgát közötti szakasz), csak az a személy horgászhat, aki érvényes Állami jeggyel rendelkezik, és megváltotta, éves Területi engedélyét, valamint rendelkezik érvényes igazolvánnyal, és fogási naplóval.
  • A horgász a tóhoz érkezéskor köteles regisztrálni magát, a Horgásztanya előtt elhelyezett regisztrációs füzetbe,      melyben érkezése idejét, távozási idejét, fogási eredményét köteles beírni, és ezt aláírásával igazolni.
  • Adott időben, egyszerre csak két bottal lehet horgászni. Harmadik bot használata tilos! Horgok száma, az Országos horgászrend szerint.
  • A tavon bármely tag helyezhet el csónakot, megoszthatja horgásztársaival. A csónakok „műszaki” állapotáért, valamint eltűnéséért, a Vezetőség felelősséget nem vállal. A csónakot mindenki saját felelősségére használja. Az ebből eredő balesetekért a vezetőség felelősséget nem vállal.
  • Etetéshez engedélyezett a saját csónak használata. Csónakos etetés engedélyezett a nap bármely szakában, ha a lent tartózkodó horgászt nem zavarja. Éjszakai harcsázáshoz használható a csónak, a csali „behúzásához”, valamint engedélyezett a csónakos fárasztás(harcsázáshoz), ha indokolt. Beúszás nem engedélyezett. Etetőhajó, etetőrakéta, és más egyéb etetőeszköz használata engedélyezett. A csónakokat mindenki saját felelősségére használja. Az ebből eredő balesetekért a vezetőség felelősséget nem vállal. A horgászat befejeztével, mindenki köteles a csónakokat lezárva tartani, ellenkező esetben, a csónak tulajdonosa ellen, a Vezetőség eljárást kezdeményez.
  • Kifogható nemes halak száma éves szinten 30db, + a 30 –on felül 5 db ragadozóhal. Napi szinten fogható, 2db nemes hal, és 5kg vegyes hal. Ponty, Amur tilalmi idő alól mentesül, méretkorlátozása viszont ponty esetében 30cm, amur esetében 40cm. Ponty 5kg felett nem vihető el. Egyéb nemes hal esetében (Csuka, Süllő, Harcsa, Balin) a tilalmi időt, és méretkorlátozást, az Országos horgászrend szabályozza. Az egyéb nemes halak, beleszámítanak az éves kompetenciába.(30+ 5db.-ba)
  • A kifogott nemes halat, a horgász köteles megfelelő haltartóba helyezni, és az elhelyezést követően köteles a fogási naplóba regisztrálni. A haltartóba helyezett halak cseréje tilos. Halak ajándékozása nincs engedélyezve, csak saját darabszám terhére. A napi fogható mennyiségen felül fogott nemes halat, köteles a horgász haladéktalanul, kíméletes módon visszaengedni a tóba. Halak kínzása szigorúan tilos. ( Kötélen tárolás, Parton való tárolás)
  • A horgász saját helyét köteles jó gazda módjára karbantartani, és a környezetvédelmi előírásokat betartani, és másokkal betartatni.
  • Karbantartás végezhető Hétfőtől - Péntekig, amennyiben a lent horgászókat nem zavarja. Vízben történő karbantartás csak Hétfőn engedélyezett. (beszakadt szerelék kivétele, úszó keresés, bója elhelyezése, stb.) Ünnepnapokon semmilyen karbantartás nem végezhető.
  • Minden telepítést követően 3 nap általános tilalmi idő van elrendelve. A telepítés napja is beleszámít a tilalomba.
  • A tag, a horgászat ideje alatt, fegyelmezett, körültekintő magatartást köteles tanúsítani. Mások nyugalmát nem zavarhatja meg.
  • Tisztelet jegyet adhat ki a Vezetőség, azok számára, akik egyesületünket támogatják, segítik. A Tisztelet jegyben részesülteket tájékoztatni kell a helyi horgászrendről.
  • Horgászni 0-24 óráig lehet.
  • Vendég horgász, csak a tag jelenlétében folytathat horgászatot. A vendég horgász által fogott hal mennyiség, a tag kompetenciáját terheli. Az egyesület tagjai horgászhatnak egymás helyén, a hely tulajdonosának előzetes hozzájárulásával.
  • Pergetés engedélyezett egész évben.
  • A parton engedélyezett rendezett sorba a faültetés. Az elültetett fa, az egyesület tulajdonát képzi.
  • A tag az ellenőrzést végző szervekkel, (bizottságok, tisztségviselők,) köteles együttműködni.
  • Éves szinten minden tag köteles 2 nap társadalmi munkában részt venni, ha a Vezetőség elrendeli.
  • A horgászatra vonatkozó törvények, jogszabályok megsértőivel szemben az egyesület Vezetősége, saját hatáskörben köteles eljárni, illetve azt meghaladóan, az illetékes szervek felé, a feljelentést megtenni.

Kiadta, a Vezetőség

okoritofulpos1

okoritofulpos2

okoritofulpos3

Online látogatóink

Oldalainkat 55 vendég és 0 tag böngészi

Cookie-k kezelése