Néhány nagyon fontos határidőre szeretnénk felhívni szíves figyelmüket

Néhány nagyon fontos határidőre szeretnénk felhívni szíves figyelmüket

Valamennyi Horgász Egyesület részére

Kedves Horgásztársak,

Néhány nagyon fontos határidőre szeretnénk felhívni szíves figyelmüket!

2023.05.31-ig kell benyújtanunk a NAV felé a társasági adóbevallást kiváltó nyilatkozatot a TAONY jelű nyomtatványon. A nyilatkozattétel pótlására nincs lehetőség, annak elmulasztása esetén a 2229 számú társasági adóbevallást kell benyújtani. A TAONY nyomtatványt a NAV honlapjáról lehet letölteni, és kitöltés után elektronikusan benyújtani az ÁNYK program segítségével a Cégkapun keresztül.

2023.05.31-ig kell a közgyűlésnek elfogadnia és megküldeni az Országos Bírósági Hivatal részére a 2022. évről szóló jogszabály szerinti beszámolót és a közhasznúsági mellékletet. Erre az egyszeres könyvvitelt vezető szervezeteknek a PK 841 sz., kettős könyvvitelt vezetők részére a PK 842-es nyomtatvány szolgál. Felhívjuk a figyelmet arra is, hogy csak olyan civil szervezet kaphat költségvetési támogatást, amely eleget tett a jogszabályi beszámolási és letétbe helyezési kötelezettségének.

2023.05.31-ig kell szintén a NAV felé megküldeniük az 1%-ot gyűjtött egyesületeknek a 21 KOZ nyomtatványt kizárólag elektronikus formában, szintén Cégkapun keresztül.

2023.06.09-ig esedékes a Statisztikai jelentés, melyre a nyomtatványt a Statisztikai Hivataltól e-mailben megkaptuk.

2023.05.31-ig esedékes az Iparűzési adóbevallás és az esetleges adó megfizetését is 2023. május 31-ig kell teljesíteni. Ha volt vállalkozási, iparűzési tevékenysége az egyesületnek, akkor a 22 HIPA nevű nyomtatványon az ÁNYK-n keresztül.

Legtöbb egyesületnél nincs vállalkozási tevékenység, nekik az önkormányzat felületén, az adóügyeket választva, belépés KAÜ azonosítóval, kiválasztva a területileg illetékes önkormányzatot, az ügyindítás, adóügyek, általános nyomtatványok felületén találjuk a nyilatkozat adómentesség igénybevételéről részt. Ezt kell értelemszerűen kitölteni, azt követően a Beküldés gombra kattintunk.

A NEA 2023. évi normatív pályázati kiírásának megjelenése várhatóan: 2023. június 26.

A NEA 2024. évi összevont és egyszerűsített pályázati kiírásai várhatóan 2023. október 2-án jelennek meg.

Szövetségi Iroda

Online látogatóink

Oldalainkat 149 vendég és 0 tag böngészi

Cookie-k kezelése