Facebook:

qr kod

Köszönet a személyi jövedelemadó 1%-áért

Köszönjük azoknak, akik adójuk 1%-át a Egyesületünk számára ajánlották fel.
Adószámunk: 19207119-1-15

Szolunáris naptár

A szolunáris táblázatot egy francia ichtiológus (tudós, halszakértő) harminc évi megfigyelései alapján állította föl.

Hírek

Ricsi

Az év első pontyai melyek visszakerültek a tóba, vendéghorgászaink Liptai Richárd és barátja személyéhez fűződik. Elmondásuk szerint 10 db pontyot fogtak azon a napon, melyek közül a képen látható halak voltak a legnagyobbak, 5,20 és 6,35 kg-osak. És olyan híreket is kaptam erről a horgászatról, hogy a felkínált csonti csokrot valami komolyabb méretű harcsa is felvette, de végül is a hal került ki győztesen ebből a csatából. Ettől függetlenül gratulálunk a szép eredményhez és köszi a képet!


Lajos

BUÉK Lajos! Bár szerintem ez az én kívánságom nélkül is bejött Sárvári Lajos horgásztársunknak. A képet megnézve nem is olyan nehéz kitalálni, hogy miért! Az év első kapása volt ez Lajos számára, aki ma, az idén első alkalommal látott neki egy kis finom szerelékes horgászatnak, amikor is egy 10-es előkén lévő 12-es horogra egy szem “gumikukoricza” mellé két szem csontival csalizott. Jött a kapás és 98(!) perces fárasztás után partra került ez a 16,8 kg-os harcsa! Az idén már fogtak vendéghorgászok néhány éppen méret fölötti harcsát, valamint érkezett hír komolyabb méretű bajuszos akasztásáról is, de EZ ITT VAN, lássátok, csodáljátok és irigykedjetek! De vigaszképpen: van ott még ahol ez volt! Lajosnak pedig hatalmas gratuláció ezért a fogásért!

A Magyar Haltani Társaság honlapján rendezett közönségszavazás eredményeként 2018-ban a balin viselheti az Év Hala címet. A három jelöltre összesen beérkezett ötezer-hétszázhetvenegy szavazat 38 százalékát kapta a verseny győztese, jelentősen megelőzve a második helyezett domolykót (33%) és a harmadik helyezett kövicsíkot (29%).

Balin

Bővebben: Az év hala 2018-ban a balin

Karácsonyi képeslap 2017 1

rjazpalyazat 9

Ünnepélyes díjátadás Nyíregyházán:
A MOHOSZ Ifjúsági és Oktatási Szakbizottsága által meghirdetett "Horgászik a család" rajpályázatban két megyei fiatal is a legjobbak között végzett:

Sajtos Vencel:
A Mándoki Általános Iskola kisdiákja és a Ho-Ho Horgász Egyesület ifjú horgásza az alsó tagozatos korcsoportban szerzett 3. helyezést. Rajzán a Kisvárdai Pontyos tavat és a családdal ott eltöltött szép napot örökítette meg. Míg ő és a papája a halakat űzték, addig a mamája a vízparton főzött és 4 éves kisöccse Noel mellette játszott. Vencel kilencéves létére már rutinos horgásznak számít, hiszen 3 éves kora óta horgászik és már többször bizonyított a Horgász-suli Horgász ötpróba megyei versenyén. Eddigi legnagyobb hala egy 3 kg-s ponty kifogása volt kedvenc tavából.

Bővebben: "Horgászik a család" rajpályázat

Várhatóan kettejük között dől el a verseny, hacsak a természetvédők föl nem hozzák szavazataikkal a harmadikként jelölt kövicsíkot. Elvileg még ez is lehet, hiszen akik eddig még nem szavaztak, december 31-én déli 12 óráig leadhatják voksukat a Magyar Haltani Társaság honlapján. (http://haltanitarsasag.hu/azevhala_hu.php)

balin domolyko

A balin a nyílt vizek jellemző nagyragadozója, a nagyobb folyóinkat és tavainkat látogató horgászok egyik kedvence, így vezető helye a versenyben várható volt. A domolykó a kis folyóvizek viszonylag nagyra növő, ezért horgászat szempontjából igen fontos hala, népszerűsége ugyancsak érthető. A tíz centinél nagyobb méretet ritkán elérő kövicsík a kisvízfolyások, patakok lakója. Horgászati jelentősége nincs, de őshonos halunk, melynek természetvédelmi értéke példányonként 10 ezer forint. Kinek melyik tetszik, azt választhatja!

Újabb iskolák és horgászegyesületek csatlakoztak a Horgász-suli programhoz, így megyénkben töretlenül fejlődik a MOHOSZ által meghirdetett oktatási és utánpótlás-nevelési program.
Juszku Gábor horgász-tanár vezetésével megtartotta a második horgászszakköri foglalkozását a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola lelkes kis csapata. Míg az első foglalkozáson a Bujtosi horgásztóval, addig a most a rendkívül változatos horgászeszközökkel ismerkedtek a jövő leendő mesterhorgászai. A 8 m-es spiccbot valószínűtlen hossza, a harcsázó bot ereje és a pontyozó merítő szák mérete hatalmas mérete elvarázsolta a kicsiket. Az érdekes és izgalmas foglalkozáson sok újat tanultak a diákok.
A Császárszállás Horgász Egyesületnek köszönhetően a Nyíregyházi Apáczai Csere János Általános Iskolában is működik már horgászszakkör. A Bujtosi-tónál tartott bevezető foglalkozás után a kisiskolások az iskola tantermében tartott bemutató előadáson ismerkedtek a horgászat történetével és a horgászatnál használt eszközökkel. Pásztor László foglalkozásvezetővel egy felkészült és a gyerekekkel könnyen szót értő horgásszal erősödött a Horgász-suli programot segítők egyre népesebb tábora. Remélhetőleg a tavaszi horgászatokra minden fontos ismeretet megtanulnak a diákok.

Biri Imre
Horgász-suli programvezető

bem suli

Újabb iskolák és horgászegyesületek csatlakoztak a Horgász-suli programhoz, így a megyénkben töretlenül haladunk előre.
Juszku Gábor horgász-tanár vezetésével megtartotta 2. horgász-szakköri foglalkozását a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola lelkes kis csapata. Míg az első foglalkozáson a Bujtosi horgásztóval-, addig most a rendkívül változatos horgászeszközökkel ismerkedtek a jövő leendő mesterhorgászai. A 8 m-es spiccbot valószínűtlen hossza, a harcsázó bot ereje és a pontyozó merítő szák hatalmas mérete elvarázsolta a kicsiket. Érdekes és izgalmas foglalkozás volt. Köszönet a tanár úrnak és az iskola vezetésének a Horgász-suli program felkarolásáért!
Biri Imre
Horgász-suli programvezető

Rekord létszámú horgász mérte össze horgásztudományát a november 5-i Páros csukafogó horgászversenyen. A legnagyobb halakat a vízparti horgászok fogták, de a több csukát a csónakos horgászok cserkészték be. Jellemző volt a versenyre, hogy a 62 horgász egyharmada távoli vizekről érkezett.
A verseny abszolút győztese a nyírteleki Lengyel László lett, aki Horváth Józseffel nemcsak a vízparti horgászatot nyerte meg, de a 2,9 kg-s csukájával ő fogta a legnagyobb halat is. A verseny első felében összesen 11 csukát és egy 2,3 kg-s süllőt fogtunk, aztán kisütött a nap és minden kapás megszűnt. Ez a rejtély még megfejtésre vár.
A verseny eredménye:
Vízparti kategória:
1. hely: Lengyel László és Horváth József
2. hely: Juhász Tamás és Polgári Dávid
3. hely: Lesku Miklós és Bozsik Mihály
Csónakos kategória:
1. hely: Csorba István és Csorba Ádám
2. hely: Leskó Dominik és Richter Zsolt
3. hely: Bata Béla és Turkó József
A díjakat Csősz Sándor Halászati főfelügyelő, Bodnár László Rakamaz polgármestere és Borbély Mihály a Cormorán Sporthorgász és Természetvédő Egyesület elnöke adta át. A horgászegyesület jóvoltából a versenyt egy finom toroskáposztával zártuk. Jövőre újra eljövünk, ígérték a már új taktikát tervezgető horgászok.

 

paros csukafogo

Értesítjük a Kedves Horgásztársakat, hogy 2017. szeptember 14-én 500 kg üzemterv szerinti, horogérett ponty telepítés lesz a megyei Horgász Szövetség kezelésében lévő Császárszállás-Oláhréti víztározóba. Mindenkit szeretettel várunk, és jó fogást kívánunk!

Horgászüdvözlettel: a Megyei Horgász Szövetség Elnöksége

horgaszsuli 2017

1. oldal / 8

Friss Magazinunk

201703

Egyesületek

Cím 
Alkaloida Lombik Horgász Egyesület (Tiszavasvári)
Apagy Horgász Egyesület (Apagy)
Barátság Horgász Egyesület (Vásárosnamény)
Beregdaróc Civil Fejlődéséért Szabadidő és Horgász Egyesület (Beregdaróc)
Beregi Tiszahát Horgász Egyesület (Tiszaszalka)
Beregi Tiszavirág 2009 Horgász Egyesület (Vásárosnamény)
Bezdéd Horgász Egyesület (Tiszabezdéd)
Bujtos Sporthorgász és Tájvédelmi Egyesület (Nyíregyháza)
Cégénydányád Önkormányzat Horgász Egyesület (Cégénydányád)
Cormoran Sporthorgász és Természetvédő Egyesület (Rakamaz)
Császárszállás Horgász Egyesület (Nyíregyháza)
Demecseri Sporthorgász Egyesület (Demecser)
Dolgozók Sporthorgász Egyesület (Kisvárda)
Ecsedi Láp Horgász Egyesület (Nagyecsed)
Fekete István Környezetvédelmi és Horgász Egyesület (Csengersima)
Felsőtiszai Vasutas Horgász Egyesület (Mándok)
Folyam Horgász Egyesület (Beregsurány)
HO-HO 2004 Horgász Egyesület (Tyukod)
Ho-Ho Horgász Egyesület (Mándok)
Holt-Szamos Horgász Egyesület (Szamossályi)
Ibrányi Horgász Egyesület (Ibrány)
KEMÉV Horgász Egyesület (Nyíregyháza)
Király Horgász Egyesület (Mezőladány)
Kis-Tisza Horgászegyesület (Kisar)
Kraszna Horgász Egyesület (Kocsord)
Kurucz Horgász Egyesület (Tarpa)
Leveleki Horgász Egyesület (Levelek)
Lokomotív Horgász Egyesület (Záhony)
Magyar Pergetőhorgászok Egyesülete (Nyírtelek)
Máriapócsi Horgász Egyesület (Máriapócs)
Nagykállói Sporthorgász Egyesület (Nagykálló)
Nagyközségi Horgász Egyesület (Ökörítófülpös)
Nyíregyházi Városháza Horgász és Szabdidő Egyesület (Nyíregyháza)
Nyírteleki Sporthorgász és Természetvédő Egyesület (Nyírtelek)
NYPA-SENIOR Horgász Egyesület (Nyíregyháza)
Olcsva Horgász Egyesület (Olcsva)
Postás Horgász Egyesület (Vásárosnamény)
Régi Iparosok Horgász Egyesület (Nyíregyháza)
Réti Csík Környezetvédő és Sporthorgász Egyesület (Kocsord)
Rétközi Horgász Egyesület (Nagyhalász)
Sóstógyógyfürdő Horgász Egyesület (Nyíregyháza)
Szabolcsi Földvár Horgász Egyesület (Szabolcs)
SZÁÉV Horgász Egyesület (Nyíregyháza)
Szatmárvidéki Horgász Egyesület (Mátészalka)
Székelyi Víztározó Horgász Egyesület (Nyíregyháza)
Téglagyár Horgász Egyesület (Fehérgyarmat)
Textiles Sporthorgász Egyesület (Nagyhalász)
Timári Horgász Egyesület (Timár)
Tisza-Rétköz Horgász Egyesület (Nyíregyháza)
Tisza-Szamosháti Horgász Egyesület (Tunyogmatolcs)
Tisza-Szamosközi Horgász Egyesület (Fehérgyarmat)
Tiszadadai Sulyom Természet-és Környezetvédő Egyesület (Tiszadada)
Tiszamenti Horgász Egyesület (Rakamaz)
Tiszanagyfalui Horgász Egyesület (Tiszanagyfalu)
Tiszaparti Horgász Egyesület (Gávavencsellő)
Tiszavirág HE (Milota)
Tiszavirág Horgász Egyesület (Gulács)
Tiszavirág Horgász Egyesület (Tiszadob)
Tokaji Horgász Egyesület (Tiszavasvári)
Tuzsér-Komoró „Barátság” Horgász Egyesület (Tuzsér)
Új Élet Horgász és Környezetvédelmi Egyesület (Tiszalök)
Vasas Horgász Egyesület (Nyírbátor)
Vasutas Sporthorgász és Természetvédő Egyesület (Gyüre)
Vasutas Sporthorgász és Természetvédő Egyesület (Nyíregyháza)
Zöld Nádszál Horgász Egyesület (Nyíregyháza)

Vízirendészeti Rendőrőrsök

Vízirendészeti Rendőrőrs Tokaj
Cím: 3910, Tokaj,
Széchenyi sétány 9/B.
Telefon: 47/352-677;
BM telefon: 30/66-39-576

Vízirendészeti Rendőrőrs Vásárosnamény
Cím: 4800 Vásárosnamény,
Wammala út 1-3.
BM telefon: 03-32/63-19

Látogatottság

Ma:
Tegnap:
Ezen a héten:
Múlt héten:
E hónapban:
Múlt hónapban:
Összes látogató:
507
633
2393
316858
12614
18560
4614565