ozetanya logo 300Székhelye: 4534 Székely, Zártkert 776/3 Hrsz.
Elnök: Bukovenszki István Zsolt
Tel.: 06-30/9452-254

Gazdasági vezető: Baloghné Timi
Tel.: 06-42/408-430

A vízterület neve, területe:

Székelyi víztározó

Székely-Őzetanyai víztározó és horgásztó

A tó jellemzése:

bevezeto

A 2012-ben nyitó kapitális méretű halakkal rendelkező horgásztó egy 1974-ben létesített 61 hektáros víztározó rendszer 24 hektáros vízfelületű része. A tározó egy homokdombokkal körülvett lapos mély fekvésű részből lett kialakítva, egy részben természetvédelmi területen, ahol a talajvíz pótlását a csapadékvizeket összegyűjtő és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét szinte átszelő IV. sz. főfolyás biztosítja kristálytiszta vizéből. A vízutánpótlás egész évben nagy biztonsággal megoldható még igen aszályos időszakban is. A gyönyörű természeti környezetben pompázó tó 2006-ben teljesen fel lett újítva, és még ebben az évben a 61 hektáros vízfelületről a 30 év alatt felnőtt kapitális méretű pontyok, amurok áttelepítésre kerültek a 24 hektáros horgásztóba valamint 12.000 darab ponty került még telepítésre, amelyek napjainkra elérték a 8-10 kg-os egyedsúlyt. A tómeder mélysége átlagosan 1,5-2,5 méter, legmélyebb része 3,5 méter.

A 24 hektáros horgásztó 3 km-es partszakaszán mindössze 25 db 15 négyzetméteres stéggel rendelkező horgászhely lett kialakítva, ezzel biztosítva az egymástól kellő távolságban elhelyezkedő horgászati lehetőséget. 12 db horgászhelyen hőszigetelt, klimatizált faházak teszik kényelmessé a horgászatot, 13 db horgászhelyen pedig sátorozási lehetőség van. A horgászhelyek a legrosszabb időjárási körülmények között is kényelmesen megközelíthetők.

Sátoros horgászhelyek felszereltsége:

- 3x5 méteres stég (6 bottal való horgászati lehetőség)
- Csónak evezővel
- 2 db dőlőbója
- Pontybölcső
- Mérlegelő zsák
- Mérlegelő állvány
- Szalonnasütő
- Áramvételi lehetőség (térítés ellenében)

Faházas horgászhelyek felszereltsége:

- 12 m²-es Faház terasszal (6 bottal való horgászati lehetőség)
- 4 db ágy
- Hűtőszekrény
- Mikrohullámú sütő
- Hűtő, Fűtő klíma (térítés ellenében)
- Saját kulccsal nyitható kerti wc 
- 3x5 méteres stég
- Csónak evezővel
- 2 db dőlőbója
- Pontybölcső
- Mérlegelő zsák
- Mérlegelő állvány
- Szalonnasütő

ozetanya map3

Horgászni csak a partról engedélyezett, de a bójázáshoz és a meder feltérképezéséhez, valamint napi kétszeri etetéshez használható csónak, amely minden stéghez biztosított. A főépületben férfi – női wc, valamint női – férfi zuhanyzó áll vendégeink rendelkezésre, valamint minden horgászhely közelében található kerti wc, a faházas horgászhelyeknél saját kerti wc. Érkezéskor recepciónkon fogadjuk vendégeinket, ahol minden fontos információt megtudhatnak a tóról, horgászhelyekről, és az aktuális fogásokról. A recepció mellett büfé és horgászbolt is üzemel. Étkezési lehetőség jelenleg még nincs a tóparton, de pizza rendelés megoldható, ezt egy órán belül kiszállítják a horgászhelyhez.

A horgász víz megközelítése:

A horgásztó Nyíregyházától 18 km-re záhony felé helyezkedik el, Nyírbogdány és Székely község között a 294 és 295-ös km között. Budapesttől mindössze 2 és fél órára található, az M3-as autópályáról a Záhony – Nyíregyháza észak lehajtónál a 234-es km-nél kell letérni és Záhony irányába tartani, innen mindössze 15 perc a tópart.

Parkolási lehetőség:

A horgászállások autóval megközelíthetők, de az autót csak abban az esetben hagyhatják ott, ha a horgászat folyamán nem közlekednek vele. A recepciónál van lehetőség kerékpár kölcsönzésre. Akik közlekedni szeretnének az autóval, azoknak kipakolás után a recepciónál lévő parkolóban kell hagyniuk, és csak a horgászat befejeztével bepakolás céljából állhatnak vele vissza.

Halállomány:

Halállományunk kizárólag nagy mennyiségű kapitális méretű pontyból és amurból áll, ezt a versenyeken elért eredményeink bizonyítják a legjobban, hiszen a 21 csapatos 4 napos versenyeink többségén 10 tonna fölötti az összfogás, és általában a győztes csapat 1.000 kg fölötti fogással nyeri a versenyt, valamint minden versenyünkön 20 kg fölött van a legnagyobb kifogott ponty súlya.

Az eddigi versenyeink legnagyobb összfogása:

2015. június 22-26., a 96 órás verseny összfogása: 13.932 kg

Az eddigi versenyeink legnagyobb egyéni fogása:

2015. június 22-26., 96 órás verseny: Gyöztes: Ember Carp Team (3 fő): 1.462,68 kg

Foglalás:

Előre foglalni minimum 3 napra lehet (3 tóparton töltött éjszaka). A foglalás menete és összege weblapun árak rovatában található. Ettől rövidebb időre a helyszínen a szabad helyek közül lehet választani, de a minimum horgászidő 24 óra.
A horgászat ideje az első nap 13 órától az utolsó éjszakát követő 10 óráig tart.

Házirend:

  1. Tavunk kizárólag sporthorgász tó, csak gyakorlattal rendelkező, a halak épségét előtérbe helyező horgászokat várunk, HALAT ELVINNI TILOS!

  2. A horgászat ideje az első nap 13 órától az utolsó éjszakát követő 10 óráig tart.

  3. Horgászni horgászhelyenként csak a megváltott helyen, 6 bottal lehet, botonként 1 – 1 szakáll nélküli, vagy mikroszakállas horoggal.

  4. Fonott zsinór használata főzsinórként éelőtét zsinórként (csapóként) is TILOS, csak horog előkeként használható!

  5. A halak testi épségének megóvása érdekében az ólomelhagyós szerelék használata kötelező (ezalatt a csúszó ólom akadálytalan szerelésére, vagy a klipszre szerelt gumiharanggal rögzített ólomra, vagy etetőkosárra gondoltunk).

  6. Horgászhelyenként a kötelezően kifizetendő 6 db boton felül további maximum 2 db botot használhatnak, aminek árát a mindenkori árlista alapján a horgászat megkezdése előtt ki kell fizetni.

  7. A horgászaton kívüli tartalék botokat külön kell tárolni. A horgászatra aktuálisan használt botokon kívül a bottartó állványon más bot nem lehet.

  8. A horgászhelyen elhelyezett pontybölcső, valamint saját nagyméretű apró lyukú merítő, és jó minőségű (lehetőleg NASH MEDICARP ULTRA) sebfertőtlenítő használata kötelező!

  9. A pontybölcsőt folyamatosan vizesen kell tartani, és időnként a vizet cserélni kell benne!

  10. Bójázásra kizárólag dőlőbója használható, amit távozáskor kötelező a tóból kihozni. A kihelyezett bójákhoz a recepciónál díj ellenében világító fej igényelhető, más tárgyat hozzá rögzíteni tilos.

  11. Csónak használata kizárólag érkezéskor a tófenék feltérképezésére, bójázásra, és alapozó etetésre; távozáskor a bóják összeszedésére, valamint naponta kétszer 9 és 10 óra, és délután 18 és 19 óra között etetésre használható.

  12. Elektromos csónakmotor, halradar használata engedélyezett.

  13. Robbanó motoros csónakmotor és aggregátor használata tilos!

  14. Csónakot minden horgász csak saját felelősségére használhat, esetleges balesetért felelősséget nem vállalunk.

  15. Etetni és horgászni csak partról engedélyezett (kivéve a fent említett napi kétszeri etetés csónakból). Etetésre bojli, pellet, method mix, és főzött magvak használhatók, az erjesztett magvak használata tilos. Az etetésre mennyiségi korlátozás nincs. Kutyatáp használata szigorúan TILOS!

  16. Etetőhajó használata tilos.

  17. A halakat kíméletes kifogás, fényképezés után sérülésmentesen azonnal vissza kell engedni. Visszaengedni kizárólag a horgászhelyekhez kihelyezett mérlegelő zsákból lehet. A halak letárolása, akár rövid időre is TILOS!

  18. Fényképezni a halak épsége érdekében csak térdelő helyzetben, a pontybölcső fölött engedélyezett, álló helyzetben TILOS! 30 °C fok fölötti kánikulában lehetőség szerint a vízben fotózzanak!

  19. Horgászat közben botokat őrizetlenül hagyni TILOS! Egy horgásznak mindig a helyszínen kell tartózkodnia, vagy a távollét idejére az összes botot ki kell venni. Elektromos kapásjelző használata kötelező!

  20. Az éjszakai horgászat megkönnyítésére reflektort lehet használni, de csak úgy, hogy az más horgászt ne zavarjon.

  21. A horgászállások autóval megközelíthetők, de az autót csak abban az esetben hagyhatják ott, ha a horgászat folyamán nem közlekednek vele. Akik közlekedni szeretnének az autóval, azoknak kipakolás után a recepciónál lévő parkolóban kell hagyniuk, és csak a horgászat befejeztével bepakolás céljából állhatnak vele vissza.

  22. Elektromos áram csak rendeltetés szerűen és saját felelősségre engedélyezett!

  23. Tűzrakás csak a kijelölt helyeken engedélyezett.

  24. A sátorokban, faházakban hagyott értékekért felelősséget nem vállalunk!

  25. A tóban fürdeni tilos! Sátorozás a horgászhelyeknél engedélyezett.

  26. A tó területén mindenki köteles a természetvédelem, és a kulturált viselkedés írott és íratlan szabályait betartani.

  27. A hangoskodás, más horgász zavarása, a halakkal való kíméletlen bánásmód, valamint a házirend be nem tartása azonnali kizárást vonhat maga után.

  28. Távozáskor mindenki köteles a horgászhelyet, és csónakot tiszta, rendezett állapotban hátrahagyni.

  29. A tó területén a hivatásos halőrök és az üzemeltetők által kijelölt személyek ellenőrzése rendszeres, esetenként a horgászat utájárművel távozókat is ellenőrizhetik, aminek mindenki köteles alávetnie magát.

  30. A tóra háziállatot csak saját felelősségre lehet hozni, de szabadon engedni TILOS!

  31. A halőr a kötelező halkímélő eszközöket, végszerelékeket, sebfertőtlenítők minőségét ellenőrizheti, utasításait maradéktalanul végre kell hajtani.

Faházakra vonatkozó szabályok:

  1. Az ágyakon hálózsák, vagy saját ágynemű használata kötelező.

  2. Egy ágyban csak egy személy tartózkodhat
  3. A faházat maximum 4 személy használhatja
  4. A faházban házi állat nem tartható
  5. A faházhoz tartozó elektromos berendezések csak saját felelőségre, rendeltetés szerűen használhatók!
  6. Hűtésre, fűtésre csak a házhoz tartozó klímaberendezés használata engedélyezett, amihez távirányítót a recepción használati díj ellenében kérhetnek
  7. Saját hűtő-fűtő berendezés használata TILOS!
  8. A dohányzás és nyílt láng használata TILOS!
  9. Bármilyen főzőeszköz használata TILOS!,
  10. Sütni, Főzni csak a faházhoz tartozó szalonnasütőnél engedélyezett!
  11. Tűzveszélyes anyagok tárolása TILOS!
  12. A belső térben etetőanyagot, bojli alapanyagot keverni Tilos!
  13. Az őrizetlenül hagyott tárgyakért felelősséget nem vállalunk!
  14. Érkezéskor jelezze, ha rongálást észlel!
  15. A rongálással okozott kárt köteles megtéríteni.

logo color 700

csaszar presszo 1

tokaji_kovacs_to.jpg

Vízirendészeti Rendőrőrsök

Vízirendészeti Rendőrőrs Tokaj
Cím: 3910, Tokaj,
Széchenyi sétány 9/B.
Telefon: 47/352-677;
BM telefon: 30/66-39-576

Vízirendészeti Rendőrőrs Vásárosnamény
Cím: 4800 Vásárosnamény,
Wammala út 1-3.
BM telefon: 03-32/63-19