Horgász tavak, horgászat

Köszönet az adó 1%-áért Köszönjük azoknak, akik
adójuk 1%-át
a Egyesületünk számára ajánlották fel.
Adószámunk: 19207119-1-15

 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • green color
  • blue color

Sporthorgász Egyesületek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szövetsége

E-mail Nyomtatás
FacebookIWIWGoogle bookmarkTwitterSatartlapJP-Bookmark

  


A Sporthorgász Egyesületek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szövetségét 1993. április 27-én a megye horgászegyesületei alakították meg. Szövetségünk tagja a Magyar Országos Horgász Szövetségnek. 2012.november 13-tól közhasznú szövetségként működik.
Alapszabályunk értelmében a megye horgászegyesületeibe tömörült horgászok érdekképviseletét, érdekvédelmét látjuk el. Szaktanácsokat, és szolgáltatásokat nyújtunk horgászati, haltenyésztési, szervezeti és gazdálkodási kérdésekben. Szervezzük egyesületeink részére a horgászüdültetést, a horgász-idegenforgalmat, megyei és területi horgászversenyeket és ifjúsági táborokat. Szövetségünk horgászvizeket és horgásztanyát üzemeltet, környezetvédelmi napokat szervez a megye horgászvizeit övező vízpartok rendben tartása érdekében. A Szövetség felhívja a horgászok figyelmét a környezetvédelmére, a vízpartok és horgászhelyek tisztántartására. A környezetvédelmi előírások a vízterületekre érvényes horgászrendben külön fejezetben vannak szabályozva. Az egyesületi és a szövetségi halőrök a horgászrend betartását ellenőrzik.
A megyei Szövetségünket 10 tagú elnökség vezeti, elnöke: Virág Imre, ügyvezető igazgató: Fesztóry Sándor. Az Elnökség Munkáját 9 főből álló hivatásos dolgozók segítik. Az Elnökség mellett három szakbizottság tevékenykedik: Az Ifjúság-Oktatás Szakbizottság 3 fős, elnöke Oláh Károly. Tagjai: Fejes László (Alkaloida Lombik HE. elnöke) és Tóth Árpád (Máriapócsi HE. elnöke). Szervezik a megyei horgásztáborokat.
A Verseny Szakbizottság 7 fős, elnöke Szilágyi Imre (Réti csík HE. Kocsord). Tagjai: Beke Péter, Luzsinszky Tamás, Kovács József, Pataki Zsolt, Sándor Zoltán, Sebők Zsolt. Szervezi a megyei és a megye által rendezett nemzetközi versenyeket, ifjúsági versenyeket, évente mintegy 15 alkalommal. Segíti az egyesületi versenyeket is, továbbá jótékonysági versenyeket is szervez.
A Víz- Környezetvédelmi és Halgazdálkodási Szakbizottság 10 fős, elnöke: Gura Mihály. Tagjai: dr. Balogh Barnabás (Megyei Rendőrkapitányság), Deák Kornél (Mátészalkai Rendőrkapitányság), Gere István (Vásárosnaményi Vízi Rendőrség), Móricz Zoltán (nyugalmazott rendőr), Rabatin János (nyugalmazott rendőr), Szőke Attila (Érkerti Rendőrőrs), Orosz Sándor(Nagyhalászi Rétközi HE. elnöke), Sándor József(Alkaloida Lombik HE.), Oláh Eszter(természetvédelmi mérnök).Segíti a Szövetség és a vízkezelő egyesületek halgazdálkodását és őrzését. Szervezi a megyei és egyesületi környezetvédelmi napokat, segítséget nyújt különböző pályázatok elkészítésében.
A megyei Szövetség és Szakbizottságainak munkáját 3 fős megyei Felügyelő Bizottság ellenőrzi. Elnöke: Tátrai András, tagjai: Mandula Károly és Jakab János.
A megye területén 7 összesen 503,9 ha-os horgászvíz terület kezelői jogával rendelkezik a szövetség. A megyéhez tartozó egyesületek közül 44 egyesület több, mint 1.000 ha horgászvizet kezel különböző formában (tulajdonosi, haszonbérleti, vagy tulajdonossal együtt külön megállapodás alapján). Megyei Szövetségünknek 68 horgászegyesület a tagja, ezen kívül 2 szomszédos megyei Szövetséggel, 2 halászati szövetkezettel és közel 20 bizományossal tartunk napi kapcsolatot.
Irodánkban Nyíregyháza belvárosában, a Dózsa Gy. u. 23. sz. földszint 10. (Galéria Üzletház). a hét első 2 napján 8-16 óráig, szerdán hosszított nyitva tartással 8-18 óráig, míg pénteken 8-14 óráig fogadjuk a horgászokat.
Telefon és fax számunk: 42-411-372.
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét tiszta vizű folyók szelik át, közülük legjelentősebb a Tisza, mely megyénkben 235 km hosszan kanyarog. Medrének mindkét oldalát holtágak, úgynevezett morotvák kísérik, melyek árvízkor jó esetben évi három alkalommal kora tavasszal, nyár elején és a késő őszi áradáskor megmerülnek. Az egész Tisza mentén gyönyörű vadregényes tájat alakított ki a természet, melynek egy része még ma is érintetlen, és hazánkban egyedülálló módon őrzi a régi Magyarország tájképét.
Ha visszatekintünk a múltba, láthatjuk, hogy megyénk lakói évszázadokon át a halban, és egyéb vízi állatokban gazdag, folyók áldásaiból éltek. A csónak a második otthonuknak számított. A mai Felső-Tisza vidékét a Tisza számos mellékfolyója alakította ki, csak a nagyobbakat említve: Túr, Szamos, Kraszna, Szenke, Csaronda a Szipával együtt és a Lónyai csatorna, az 1950-es években a Tiszalök mellett megépült vízlépcső és vele párhuzamosan megépített Keleti és Nyugati főcsatorna.
A sok természetes vízen kívül több kisebb-nagyobb víztározó épült, főleg a Nyírségben, a mezőgazdasági vízigény biztosítására, többek között, ahol horgászati lehetőség is adott: a Császárszállás-Oláhréti, a Leveleki, a Székelyi, a Vajai, Rohodi és a Szabolcsveresmarti víztározók. Megyénk területén közel 6.611 ha halászati vízterületen biztosítottak a horgászati lehetőségek, ezért ma is nyugodt szívvel nevezhetjük a horgászat paradicsomának, és nem utolsó sorban elmondhatjuk, hogy a folyók, vizek sokkal többet megőriztek egykori gazdagságukból, mint máshol. Sajnos ezek a csodálatos, vadregényes, szinte még érintetlen tájak egy része mégis kevésbe látogatott.

 

Információ

Panaszával, észrevételeivel keresse Vízirendészeti Rendőrőrseinket:

Vízirendészeti Rendőrőrs Tokaj
Cím: 3910, Tokaj, Széchenyi sétány 9/B.
Telefon: 47/352-677
BM telefon: 30/66-39-576

Vízirendészeti Rendőrőrs Vásárosnamény
Cím: 4800 Vásárosnamény, Wammala út 1-3.
BM telefon: 03-32/63-19

Új hirdetések...
A nap vicce

A horgász horgászik a Dunában, és kifogja az aranyhalat. Az aranyhal: Teljesítem 3 kívánságod... csak ne dobj vissza!

Látogatottság

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa:54
mod_vvisit_counterTegnap:721
mod_vvisit_counterEzen a héten:2605
mod_vvisit_counterMúlt héten:5225
mod_vvisit_counterE hónapban:15372
mod_vvisit_counterMúlt hónapban:9249
mod_vvisit_counterÖsszes látogató:4383104

Megosztás Facebook-on

Közreműködő szervezet neve:
KVVM Fejlesztési Igazgatóság
Irányító hatóság:
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
Környezeti nevelés általános iskolákban különös tekintettel a vizek élővilágára


Magyarország horgászhalai

 Afrikai harcsa  Amur  Angolna  Balin  Bodorka
 Compó  Csuka  Dévérkeszeg  Domolykó  Ezüst kárász
 Fehér busa  Fekete sügér  Garda Harcsa Jász keszeg
 Kárász  Karika keszeg Kecsege Kősüllő Küsz
 Márna  Menyhal Nemes ponty  Nyúrga ponty  Pettyes busa
Sebes pisztráng Süllő Tőponty Törpeharcsa Koi ponty

Szavazások

Kedvenc halételem
 

Küldjön be horgászhírt!

Itt közvetlenül küldhet be cikket/horgászhírt oldalunkra...
E-mail:
Cím:
Szöveg:
Írja be az eredményt: 5+8=?

Villantó Magazin

 

 

Időjárás


GYengénlátóknak Rekordhalak Villantó Magain Szolunáris Apróhirdetés Játék

Hirdetések 
= Ad with Photo

Ki olvas minket

Oldalainkat 32 vendég böngészi

Statisztika

Tagok : 2
Tartalom : 577
Webcímek : 10
Tartalom találatai : 6446966