Horgászkártya

Horgászkártya – így tudsz regisztrálni

horgaszkartya kivaltasa 696x436

Így néz a horgászkártya. A kiváltása 2019-január 1-től kötelező!

A horgászkártya regisztráció viszonylag egyszerű. Szükséged lesz arra, hogy az adókártyádat lefényképezd, vagy beszkenneld. A fényképezés során figyelj arra, hogy jól látható legyen, ne használj vakut! A vaku fénye kitakarhat az okmányokból az azonosításhoz nélkülözhetetlen adatokat. Lehetőséged van személyesen is kiváltani, a regisztrációs pontokon.


Horgászkártya regisztráció lépésről lépésre

Először is el kell látogatnod a https://horgaszjegy.hu/bejelentkezes oldalra. Itt tudsz regisztrálni a horgászkártya igényléséhez. Válaszd ki a felhasználói regisztráció menüpontot! A további lépéseket a regisztráció során készített képernyő mentéseken keresztül mutatjuk be!

horgaszkartya regisztracio 1

Válaszd ki a felhasználói regisztráció menüpontot!

Add meg az e-mail címed, és az általad választott jelszót! Fontos, hogy érvényes e-mail címet adj meg, ide fogják kiküldeni a regisztráció aktiválásához szükséges linket! Fogadd el a felhasználás feltételeket és adatkezelési tájékoztatót! Majd kattints a felhasználói regisztráció gombra!

horgaszkartya regisztracio 2

Add meg az e-mail címed, és az általad választott jelszavad!

Ezt az üzenetet fogod látni, lépj be az e-mail fiókodba. Néhány perc után megérkezik a megerősítő e-mail.

horgaszkartya regisztracio 3

Ezt az üzenetet fogod látni

Az e-mail fiókodba beérkezett e-mailben találsz egy linket. Arra kattints rá a regisztrációd megerősítéséhez!

horgaszkartya regisztracio 4

Kattints a linkre a regisztrációd megerősítéséhez

Ha rákattintottál, aktiváltad a regisztrációdat, ezt a képet fogod látni. Ezután kattints a körben lévő fehér nyílra, ezzel visszalépsz a belépési oldalra.

horgaszkartya regisztracio 5

Sikeres regisztráció aktiválás után ezt kell látnod. Kattints a fehér nyílra, így visszajutsz a belépési oldalra.

A belépési oldalon add meg a regisztrációhoz használt e-mail címed, és jelszavadat!

horgaszkartya regisztracio 6

Add meg e-mail címed és jelszavad, majd a bejelentkezésre kattintva lépj be!

Ez a kép fog fogadni, amely elég üres. Nem kell megijedni, válaszd ki a jobb felső sarokban a neked megfelelő opciót! Horgász regisztráció (saját): Ha magadnak akarod elvégezni a horgászkártya regisztrációt. Horgász regisztráció (Saját gyermek), ha a gyermekednek szeretnéd kiváltani a horgászkártyát.

horgaszkartya regisztracio 7

Egy ilyen üres képernyő fogad majd. Jobb felső sarokban kiválaszthatod, hogy milyen horgászkártya regisztrációt szeretnél


Horgászkártya kiváltása – Személyes Adatok

Miután kiválasztottad a neked megfelelő menüpontot, add meg a kért adatokat! Töltsd fel az adóigazolványod fényképét. Ezt a fájl kiválasztása menüpontban tudod megtenni. A számítógépeden keresd meg a fényképet, és töltsd fel! Fogadd el az adatkezelési tájékoztatót és a szerződéses feltételeket (jelöld be a négyzeteket)! Ha végeztél, kattints az egyeztetés gombra!

horgaszkartya regisztracio 8

Add meg a kért adatokat, és töltsd fel az adókártyád fényképét!

A következő lépésként az állandó lakcímed és a kézbesítési címedet kell megadni. Ha a kettő megegyezik, jelöld be “Megegyezik az állandó lakcímmel” négyzetet. Ha nem, töltsd ki a kézbesítési címedre, ide fogják postai úton küldeni a kártyát.

horgaszkartya regisztracio 9

Add meg az állandó lakcímed és a postázási címed, ha van.

Ezután ki kell választanod azt az egyesületet, amelyben jelenleg tag vagy. Ha elkezded beírni az egyesületed nevét, ki tudod választani a listából azt. A tagsági viszonyod kezdetének kitöltése nem kötelező, én sem töltöttem ki. Ha befizetted a tagsági díjat (van érvényes engedélyed) akkor jelöld be. Majd kattints a mentés gombra!

horgaszkartya regisztracio 10

Kezd el beírni az egyesületed nevét, válaszd ki a legördülő listából. Töltsd ki a további adatokat is, majd kattints a mentés gombra!

Ezután várni kell, amíg ellenőrzik adataink helyességét, majd e-mailben értesítenek, ha végeztek. Ez nálam este 7-től reggel 8-ig tartott, amivel igazán megleptek, jóval hosszabb várakozási időre számítottam. Ezt fogjuk látni a horgászkártya regisztráció következő lépésében:

horgaszkartya regisztracio 11

Némi várakozásra ítélnek bennünket a horgászkártya regisztráció során. E-mailben értesítenek, ha végeznek az adatok ellenőrzésével

Ha megkaptuk az e-mailt, ismételten be kell lépnünk. Ezt fogjuk látni, kattintsunk az adatok véglegesítése gombra!

horgaszkartya regisztracio 12

Miután értesítettek e-mailben az adatok ellenőrzéséről, lépj be ismét. Ezt fogod látni, kattints az adatok véglegesítése gombra


Horgászkártya regisztráció – Fizetési módok

Ezután kiválaszthatod, hogy hogyan szeretnéd kifizetni a 2200 forintos kiváltási díjat. Én a bankkártyás fizetés javaslom. Ha csekken szeretnéd befizetni, keresned kell egy regisztrációs pontot, majd sorban állni a postán. (A XXI. században a bankkártyás fizetés biztonságos az interneten keresztül. Nagyon komoly biztonsági rendszerekkel rendelkeznek a bankok, ráadásul biztosítva is vagy.)

horgaszkartya regisztracio 13

Válaszd ki a fizetési módot. Én a bankkártyát javaslom.

Ha az online kártyás fizetést választottad, eljutsz a K&H Bank fizetési oldalára. Itt megadod a kártyád számát, beállítod az érvényességi idejét, és a hátulján található 3 jegyű CV kódot. Ezután kattints a „Fizetem gombra“!

horgaszkartya regisztracio 14

Add meg a kártyád adatait, majd kattints a fizetem gombra

Néhány másodperc után végeztél is a horgászkártya regisztráció lépéseivel. Nincs más dolgod, mint várni, hogy megérkezzen postán a horgászkártya. Ezt a képernyőt fogod látni:

horgaszkartya regisztracio 15

Ezt a képernyőt fogod látni, miután kifizetted a kártyát.

A horgászkártya regisztráció meglepően gördülékenyen ment. Könnyen lehet végigmenni a lépéseken. Néha előfordul, hogy nehézkes a belépés, feltehetően sokan próbálják kiváltani a horgászkártyát. Ha bővebben olvasnál a horgászkártyáról, ide kattintva megteheted. Ne feledd, a horgászkártya bevezetése után is kötelező lesz a fogási napló vezetése.

horgaszkartya fuzet cimlap

Online látogatóink

Oldalainkat 57 vendég és 0 tag böngészi

Cookie-k kezelése